Een steeds veranderend getuigenis over dezelfde God

Adventure Team in Chili

Maarten Verpeut en zijn vrouw besloten samen een zendingsreis te ondernemen naar Chili. Daar namen ze deel aan het OM Adventure Team. Toen Maarten gevraagd werd zijn getuigenis te geven ontdekte hij al snel hoeveel God al in zijn leven had gedaan.

“De reis die we hebben gemaakt was in veel opzichten een fantastische ervaring voor me. Het was jaren geleden dat ik een zendingsreis had gemaakt, en het was de eerste zendingsreis voor mijn vrouw. Toen we ons aanmelden voor deze reis besefte ik me al dat dit een reis zou worden die met geen enkele andere reis te vergelijken zou zijn. Ik verwachtte God op veel verschillende manieren aan het werk te zien, en dat gebeurde ook!

De reis die we hebben gemaakt was in vele opzichten een fantastische ervaring voor me.- Maarten

Van Santiago naar Chillán

We begonnen onze reis met een periode van vijf dagen, waarin we het lokale team in Santiago hielpen met outreaches. Daarna gingen we voor twee weken naar het zuiden. Ik vertel graag over deze weken, die erg gezegend waren.

Workshops en getuigenissenNa wat ontspanning op de surfplank in Pichilemu, arriveerden we in Chillán. Onze teamleiders Felipe, Marloes en Jessie gaven er een aantal workshops over het belang van zending voor de lokale kerk. De kerk waar we op bezoek waren had al veel samengewerkt met OM, omdat OM na de aardbeving in 2010 de ingestorte kerk weer had helpen opbouwen. Samen met de andere deelnemers vertelden we tijdens een moment van gebed in de kerk over de geestelijke strijd die heerste in onze landen van herkomst. We baden samen voor deze situaties in onze westerse landen.

De leden van de gemeente verbaasden zich over het feit dat de landen die het Evangelie ooit zo actief de wereld in gebracht hebben nu in zo’n slechte geestelijke staat verkeren. We hebben ook gebeden voor vervolgde christenen en hun worstelingen en uitdagingen. Het was mooi te ontdekken dat de kerk al langere tijd aan het bidden was voor landen waarin christenen vervolgd worden.

Groeiend getuigenis

Terwijl we verder reisden naar het zuiden werkten we opnieuw samen met de lokale kerk en kregen we de kans samen met hen het Goede Nieuws te delen tijdens outreaches. Aan het einde van een van deze outreaches werd ik gevraagd mijn getuigenis te geven in de kerk. Ik had dat vele jaren geleden al eens gedaan, maar de afgelopen zeven jaren bijna niet. Ik besefte me dat mijn getuigenis wel een paar aanpassingen kon gebruiken, omdat God de afgelopen jaren op nieuwe manieren in mijn leven had gewerkt. Het delen van mijn getuigenis zorgde ervoor dat ik na ging denken over alle zegeningen en overwinningen die God me had gegeven in de afgelopen jaren. Ik voelde me dankbaar en overweldigd.

Het delen van mijn getuigenis zorgde ervoor dat ik na ging denken over alle zegeningen en overwinningen die God me had gegeven in de afgelopen jaren. Ik voelde me dankbaar en overweldigd.- Maarten

Het Adventure Team bracht twee fantastische weken door in het zuiden. Terwijl ik anderen bemoedigde in hun geloof, werd ik zelf ook opgebouwd door de vele mooie mensen met wie ik in contact kwam. We deelden onze getuigenissen met elkaar en hoorden over tegenslagen en overwinningen tot Gods eer. Het belang van gebed, geven en zending hebben een diepere plek in mijn hart gekregen. Deze zendingsreis is voor mij een nieuwe ervaring geweest met God en ik kan erdoor opnieuw getuigen van God. Alweer een zegening van de Vader om te onthouden en te koesteren. Bedankt Heer!”

Auteur: Maarten VerpeutGa mee met een korte zendingsreis!

Wil je net als Maarten en zijn vrouw deelnemen aan een korte zendingsreis? Deel je geloof in een andere cultuur en ontmoet andere gelovigen! Er zijn vele mogelijkheden wereldwijd, ook voor jou.

Korte zendingsreizen