Radio-uitzendingen in Afghanistan brengen het Evangelie

Afghaanse man voor zijn winkel met een radio
 
"Iedere dag brengen we Gods boodschap van hoop en waardigheid aan Afghanen; iedere dag hebben we persoonlijk contact met sommige van hen." Een productiemaatschappij van Operatie Mobilisatie zendt dagelijks via de radio programma's uit in Afghanistan waarmee het Evangelie van Jezus in hun eigen taal wordt gebracht. Ze zijn op zoek naar partners om een nieuw project i.s.m. Trans World Radio te steunen.

Door middel van de radioprogramma's wil OM Afghanen tot Jezus brengen en ze toerusten om in het land hun geloof te delen met andere Afghanen, zodat het Evangelie zich verspreid door Afghanistan.

Waarom radio in een digitaal tijdperk?

Familie rond de radioHet antwoord op bovenstaande vraag is eigenlijk heel simpel... Radio levert de boodschap het meest efficient, op een goedkope manier en het meest aansprekend voor een groot aantal Afghanen, ongeacht hun economische of sociale status of hun locatie. Onderzoeken tonen aan dat 80% van de Afghanen een radio hebben, tegenover 52% met een TV en 12% met een computer. Iedere dag zijn winkels, auto's en mobiele telefoons gevuld met muziek, nieuws en informatie via de radio. Tussen deze programma's zendt OM iedere morgen en avond uit op de korte golf frequentie.

Het effect van de uitzendingen

Ieder dag wordt er gebeld door Afghanen die de uitzending hebben gehoord. Veel van die reacties laten zien dat mensen veranderd worden door het Evangelie van Jezus. De imam Masood is hier een mooi voorbeeld van.

Ik weet dat Jezus het Licht van de wereld is ... Ik vertel nu over Jezus tot onze mensen.- Imam Masood

Vier jaar geleden belde Masood voor het eerst: "Ik geniet van jullie programma's. Ik luister alleen, maar vertel vrienden over het Lucas-evangelie dat ik bezit." Drie jaar later belde hij weer en zei: "Ik weet dat Jezus het Licht van de wereld is." Hij vroeg of hij een complete Bijbel kon krijgen. We moedigden hem aan om het via internet te downloaden. Zes maanden later (juli 2014), zei Masood: "Toen ik de gemiste oproep zag, wist ik dat jullie het waren. Ik verliet snel de moskee om jullie te spreken. Ik vertel nu over Jezus tot onze mensen." Andere reacties variëren van dankbare Afghanen die Jezus willen aannemen of zich willen laten dopen tot Afghanen die twijfelen over de waarheid rond Jezus en open de discussie willen aangaan.

Steun het mediumgolf-project

Het ultieme doel is om zoveel mogelijk Afghanen volgelingen van Jezus te zien worden en een 'zoutend zout en lichtend licht' te zijn in hun omgeving. Daarvoor zullen ze wel de mogelijkheid moeten hebben om de boodschap te horen (Romeinen 10:14-15). De meeste goedkope radio's kunnen de uitzendingen op korte golf niet ontvangen. Daarom willen we nu in samenwerking met Trans World Radio gaan uitzenden op de mediumgolf frequentie. Dat geeft ons de mogelijkheid om de meest onbereikbare mensen in Afghanistan te bereiken! Een uitzending van een half uur kost gemiddeld rond de €160,-. Het doel is om voor de komende periode € 50.000,- te werven. Helpt u mee?

Maar hoe kunnen ze hem aanroepen, als ze niet in hem geloven? En hoe kunnen ze geloven, als ze nooit van hem gehoord hebben? En hoe kunnen ze van hem gehoord hebben, als hij niet verkondigd wordt?- Romeinen 10:14