Hugs, smiles and high fives • De Balkan


Vind jij het leuk om activiteiten voor kinderen of jongeren te organiseren? Hou je van sport, knutselen, spelletjes of muziek? Wil jij jonge mensen in een onbereikt gebied helpen te groeien in hun geloof? Lijkt het je interessant te verdiepen in een Balkan-cultuur? Lees dan verder!

Verschillende teams op de Balkans zijn op zoek naar kinder- en jongerenwerkers. Bijvoorbeeld in Albanië, Kosovo, Bosnië en in Montenegro.

Inhoud werk in Montenegro

Meisje op de BalkanHet kleine balkanland Montenegro aan de kust van de Adriatische zee heeft ongeveer 100 christenen in een handjevol kerken. Het team van OM bestaat inmiddels 10 jaar en is begonnen in de stad Bar. Bar ligt aan de kust en had voorheen geen kerk. Tegenwoordig organiseert het OM team samen met lokale christenen iedere week een kerkdienst. In 2013 is in samenwerking met een lokale kerk een tweede OM team gestart in de stad Podgorica en een derde team is net opgestart. De visie van OM Montenegro is om de nood te herkennen, daarop te reageren en mensen enthousiast te maken voor Jezus Christus. OM Montenegro wil graag harten en levens zien veranderen om God te dienen.

In Podgorica komen ongeveer 35 tieners samen die gekozen hebben om Jezus te volgen. Dit is de enige jeugdgroep in de stad. Het team in Podgorica is op zoek naar nieuwe teamleden met ervaring in jeugdwerk. Wil jij de lokale kerk ondersteunen in kinder- en jeugdwerk door trainingen te geven en het discipelen van jongeren, zowel in kleine groepen of een op een?

In de stad Bar organiseert het OM team in het centrum ‘The Living Room’, waar wekelijks taalcafés, kidsclubs, live muziekconcerten en een Alpha-cursus worden gegeven. Wil jij meedraaien in de kinderclubs?

Heb jij...
  • ...liefde voor jeugd of kinderen?
  • ...een verlangen om in teamverband te pionieren en dit werk uit te breiden?
  • ...creatief of sport of organisatie talent?
  • ...een verlangen om Jezus' liefde te delen?
  • ...enthousiasme om in een internationaal team te werken?
  • ...flexibiliteit en bereidheid om je te verdiepen in een andere cultuur en taal?
Meer informatie

Plaats: De Balkan: Montenegro, Albanië, Kosovo
Instroom: Ieder jaar in januari of augustus
Duur: 2 jaar
Leeftijd: vanaf 20 jaar


Oriënterend gesprek aanvragen